V rámci setkání zaměstnavatelů pro Královéhradecký a Pardubický kraj, které se uskutečnilo 30. května v pardubických Automatických mlýnech, byla již podesáté vyhlášena Zaměstnavatelem regionu 2024 v kategorii firem do 5 000 zaměstnanců. Zároveň potřetí obhájila pozici regionálního vítěze v soutěži Kantýna roku 2024.

„Toto ocenění je důkazem naší dlouhodobé péče o zaměstnance, jejich rozvoj a kariérní růst. Jsem hrdý na práci celého HR týmu, ale také na všechny naše zaměstnance, kteří k tomuto úspěchu významně přispívají svým každodenním úsilím,“ říká HR ředitel Ladislav Maťašovič, který ocenění převzal společně s manažerkou Compliance, PR a komunikace Radkou Svobodovou. Ta dodává: „Tato skvělá ocenění v sobě odrážejí jednak péči o naše zaměstnance, ale také naši angažovanost směrem ke komunitě. Společnost Foxconn se snaží být nejen skvělým zaměstnavatelem, ale také dobrým sousedem a podpora místních aktivit je dlouhodobě součástí naší firemní filozofie.“

Ocenění Pluxee Zaměstnavatel roku (původně Sodexo Zaměstnavatel roku) se již 21 let zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Jeho smyslem je přiblížit veřejnosti příklady firem s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech. Vedle ekonomických ukazatelů hodnotu společnosti určuje i její přístup ke svým zaměstnancům. Firemní kultura vytváří úroveň podnikatelského prostředí i náladu ve společnosti. Firmy, které v hodnocení uspěly, mají několik společných rysů, například to, že více investují do vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, kteří mají větší prostor pro kariérní růst. V neposlední řadě je v soutěži zohledněna i společenská odpovědnost a pomoc komunitě. Hodnocení probíhá celosvětově uznávanou metodikou Saratoga od společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika.

Hodnocení v soutěži Kantýna roku probíhá na základě kritérií, jako jsou úroveň vybavení stravovacího prostoru, složení a variabilita nabízených pokrmů, rychlost odbavení zákazníků, kvalita podávaného jídla a profesionální přístup obsluhy. Významným aspektem je také odpadové hospodářství a bezodpadový koncept. Soutěž organizuje a vyhlašuje Sdružení pro zaměstnanecké stravování – ProZAMS a Klub zaměstnavatelů ČR.